PDF Button Περίληψη Τα τελευταία χρόνια το επιστημονικό ενδιαφέρον της φαρμακευτικής επιστήμης για τα προβιοτικά είναι αυξημένο. Στα πλαίσια της κλινικής έρευνας αρκετά προβιοτικά στελέχη (π.χ Lactobacilli, Bifidobacteria, Streptococci, Clostridia Monascus purpureus κ.α) έχουν μελετηθεί...
Layout A (with pagination)
PDF Button Η ΧΑΠ είναι η 3η αιτία θανάτου από το 2012 σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και ευθύνεται κάθε χρόνο για περισσότερους από τρία εκατομμύρια θανάτους στον πλανήτη μας (5,6% των θανάτων παγκοσμίως). Ο αριθμός των θανάτων από τη ΧΑΠ αναμένεται να αυξηθεί δραματικά...
PDF Button Περίληψη Η κεφτολοζάνη/ταζομπακτάμη είναι ένα νέο αντιβιοτικό που αποτελείται από τον συνδυασμό μιας νεότερης κεφαλοσπορίνης, της κεφτολοζάνης, παρόμοιας δομής με την κεφταζιδίμη και της ταζομπακτάμης, ενός γνωστού αναστολέα των βήτα-λακταμασών. Η κεφτολοζάνη έχει...
PDF Button Περίληψη Ο Saccharomyces boulardii (CNCMI-745) είναι ένας μη παθογόνος ζυμομύκητας που χρησιμοποιείται για την θεραπεία και πρόληψη της διάρροιας. Ο S. boulardii ταξινομείται ως «προβιοτικό» ή ως μικροοργανισμός που όταν χορηγηθεί μπορεί να έχει θετική επίδραση στην...
PDF Button Περίληψη Η κνίδωση είναι μία συχνή αλλεργική νόσος που μπορεί να έχει μεγάλη αρνητική επίδραση στην ποιότητα ζωής των ασθενών. Η βιλαστίνη, ένα ιδανικό νέας γενιάς αντιϊσταμινικό που εμφανίζει υψηλή εκλεκτικότητα για τον Η1 υποδοχέα της ισταμίνης, έχει ταχεία έναρξη και...